Kuulin tänään aamukahvilla, että jotkin yritykset ovat harrastaneet "yhteiskunnallista hyväntekoa". Itselleni tämä oli täysin uutta.
Mistä kysymys?
Yrityksen työntekijät saavat 2 kertaa vuodessa käyttää puolipäivää tehdäkseen sopivaa, yhteiskunnalle hyvää tuottavaa toimintaa. Esimerkkejä tästä oli ns. vanhusten ulkoiluttaminen vanhainkodista, puistojen ja ympäristöjen siivoaminen.
Oma reaktioni tähän oli heti, että onpas hienoa että jokin yritys näin tekee ja että moinen on mahdollista. Miten moinen saataisiin järjestettyä meidän työpaikalle. Kahvipöydässä tuli idea, että tällaista toimintaa voitaisiin käyttää firman facebook sivuilla markkinointiin ja itsekin ajattelin että facen lisäksi siitä voisi laittaa sähköisen kirjeen/tiedotteen sopivasti jakeluun (nettisivuille artikkeli ja laittaa sopivasti linkki siihen sähköpostien alalaitaan).
Dilemma
Tähän kuitenkin liittyy myös kahvipöydässä esiin tuotu dilemma, annetaanko tällaisella toiminnalla tukea hyvinvointiyhteiskunnan alasajolle? Suomessa on vahvasti totuttu hyvinvointiyhteiskuntaan ja siihen että yhteiskunta hoitaa työssä käyvien verorahoilla ei-työssäkäyvät, sairaat, imeväiset ja eläkeläiset, jne. Lähes kaikki pitävät sitä selvänä että hyvinvointiyhteiskuntaan ei oikeasti ole nykyään enään mahdollisuuksia ja nyt sitä ajetaan vähitellen alas. Jäljet ovat näkyvissä kaikkialla. Olisiko siis syytä vain hyväksyä että näin käy ja olla tukemassa niitä jotka jo nyt jäävät alasajon jalkoihin, tekemällä ja järjestämällä tällaista yhteiskunnallista hyväntekoa? Vai pitäisikö nyt pistää hanttiin ja todeta, että me emme auta tämän hienon järjestelmän alasajossa, jääkööt jalkoihin ne jotka jäävät?
In the end...
Itse lähtisin mielelläni moiseen mukaan ja järjestelemään tällaista, mutta ei varmaan ole kaikkien juttu. En koe että se olisi hyvinvointiyhteiskunnastamme pois, jos ajaisin vanhuksia ympäri katuja hikiotsassa ;), tekisi itsellekin toi kuntoilu ja happihyppelyt hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti