perjantai 30. toukokuuta 2014

Aika rientää, mutta jotain sekin kylvää...

Huhtis oli ja meni, nyt jo toukokuukin meni...

Valitettavasti on nyt ollut niin käsittämättömän kiireistä, ettei ole paljon ehtinyt blogittaan.

Sitten siemennyksestä...
Vuoden alussa ostettiin alennuksesta iso nippu siemenpusseja. Oltiin päästy omakotitaloon "vähän syvemmälle" sisälle ja fiilis oli hyvä.
Paketit saatiin alennuksessa (olisko ollu 5 pussia eurolla). No siitä tietysti vähän hurahti.
Tästä ensikertalainen oppi, ettei omakotitalon piha välttämättä ole kokonaan tarkoitettu kasveille... itämiset ja kasvamiset meni poropeukaloltakin yllättävän hyvin ja lopputuloksena on ollut opettelua, vedellä ja mullalla lotraamista, sekä paljon ihmettelyä että mihin nää kaikki aiotaan laittaa kasvamaan.

Mulle on toi kesäkurpitsa tullut aivan ykköseksi. Se on tykännyt meidän kämpässä kasvamisesta ja nyt tuli ensimmäiset kukat niihin. Työkaveri laittoi linkin kivaan reseptiin niistä, mitä tarttis kokeilla. Ei ole ollut tapana postailla omista kokkailuista, mutta ehkä se jossain vaiheessa alkaa muuttua.
Okei, ehkä tykkään noista chileistä vielä enemmän. Tässä aiheessa ei tarvita kuin yksi sana: Fatalii. Kaveri on hoitanut homman niin hyvin, ettei paremmasta väliä. Sain netissä Paytrailin kautta maksetut siemenet riittävän nopeasti ja niissä oli mukana kiva ohjelehtinen, joka tällaiselle aloittelijalle tulee ihan tarpeeseen. Näitten kasvien kanssa käytän RTFM-mallia. Tietotekniikassa pyrin olemaan sen yläpuolella. ;)
Mutta siis jotain 4 hedelmää meillä on vasta niissä chileissä, mutta silti. Osa niistä chileistä on kasvanut ihan sikana ja on ollut kiva katsoa kun eri lajit kasvaa niin eri tavalla. Harmi kyllä, valoa ei vaan tunnu olevan ihan tarpeeksi niille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti