lauantai 10. toukokuuta 2014

Kaskis - Uutta Turussa

Kaskis on uusi laaturavintola Turussa. Saimme ajatuksen käydä päivälliseksi testaamassa tämän uuden ravintolailmestyksen Turussa.

Ravintola
Paikka on ravintolalle varsin hyvä. Kaskenahde, kalaravintola joka paikalla oli ennen, oli varsin hyvä omassa genressään. Kaskiksella olettaisin kuitenkin olevan hieman erillainen kohderyhmä ja uskoisin sen kohderyhmän olevan valmis menemään tämän alueen ravintolaan muuallekin, kuin ydinkeskustaan mäkien sisälle. Toisaalta eihän tämäkään ole kuin mäen päällä, joka on melkein sama kuin "in".
Oli mielenkiintoista nähdä tällainen sisustus. Itse en löytänyt oikeanlaista määritelmää (joku sisustuksia paremmin ymmärtävä varmasti kauhistuu siitä), mutta ympäristö selvästi toimi. Ei välttämättä olisi oma valintani, mutta näin käyttäjän näkökulmasta en missään nimessä vastusta. Seinissä oli vanerilevyä, tuoleina oli 70-luvun puutuoleja, lamput olivat (toisen puoliskoni mielestä) deko-henkisiä ja molemmat oltiin samaa mieltä siitä, että ne olivat hyvin selkeälinjaisia. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä, kun pöytiä on kuitenkin sen verran vähän.
Istumapaikkoja on vähän. Henkilökuntaa oli ainakin tänä lauantaina hyvin paikalla, moneen muuhun ravintolaan nähden varsin paljon. Arvioimme että keittiössä kaksi tai kolme, tarjoilemassa arviolta kolme henkilöä. Jos paikassa olisi arvioinut olevan 35 istumapaikkaa, niin henkilökuntaa olisi ollut 1 per 6 asiakasta. Aika kova luku. Asiakaspalvelu oli kaikinkin puolin hyvin toimivaa.

Ruoka
Menu oli harvinaisen pieni. Ruokia taisi olla 3 alkupalaa, 4 pääruokaa ja 2 jälkiruokaa.
Ruuan esille pano oli loistavaa! Harvassa ravintolassa tulee annoksen viimeistely pöytiin, elikkä aterioiden saavuttua pöytään, kokki tuli vielä kaatamaan kastikkeen ja kuvasi meille annoksen sisällön. Onhan sekin jo itsessään vähän harvinaisempaa, että kokki näkyy salin puolella, saati että viimeistelee annoksen pöydässä.
Saimme alkuun keittiön terveiset, joissa snapsilasiin oli laitettu vaalean vihreä juoma viinirypäleistä, jalopenoista ja inkivääristä. Varmasti se sisälsi vielä jotain muutakin jota en muista, mutta erittäin hyvä ja raikas oli. On niin harmi, ettei näitä saa monistakaan ravintoloista, koska nämä kuitenkaan eivät aiheuta ravintolalle kovinkaan suuria kustannuksia, mutta tekevät tehtävänsä erittäin hyvin.
Itse ruuasta sanoisin, että oli erittäin hyvää ja hienostunutta. Ehdottomasti hintansa arvoista. On toki vähän väärin kirjoittaa tällaisesta paikasta ja arvostella ruokaa, joka on selvästi tarkoitettu otettavaksi koko menuuna, vaikka itse poikkesimme kuviosta ja otimme vain pääruuat. Meille ei nyt tähän keikkaan oikein sopinut koko menu, mutta ainakin pääruokien perusteella se olisi kannattanut.


Nautein itse karitsaa ja kauniimpi puoliskoni otti siikaa.
Ateriassani oli polenttaa, karitsan lihaa, vihreitä papuja, pienempiä papuja, linssejä, sekä pari kukkaa. Kahdesta aterian komponentin mausta annan mahtipisteet, karitsa oli maultaan aivan hekumallista ja polentta oli todella maukasta. Ehdottomasti parasta polenttaa mitä olen maistanut. Näin jälkikäteen kuvaisin sanoilla mukavan makea ja pehmeä. Harvemmin välitän kukista ateriassa, mutta ne olivat kyllä kiva osa aterian esillepanoa ja loivat eentisestään panostuksen meininkiä.


Siika oli myös hyvin kaunis annos. Mukavat makuvivahteet olivat siinäkin hyvin saatu esille, vaikka ateria ei vaikuttanut liian maustetulta. Ateriassa oli paistettua siikaa, kevätsipulia, varhaisperunaa ja hyvin maistuvalta vaikuttava kastike.

Itselleni tällä hetkellä koko menuun fiininpään nauttimiseen kävisi hyvin joko tämä Kaskis tai Pinella.


Tulos
1 pihvi annoksen viimeistelystä pöydässä by chef himself ja toinen pihvi hienoista mauista aterioissamme.
Voisin antaa kolmannenkin pihvin yleisesti hyvästä asiakaspalvelusta, mutta valitettavasti menun koko rajoittaa lopputulosta sen verran, että tämän ekan keikan pohjalta on pakko vielä jättää tähän.
Annan Kaskikselle 2 pihviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti