tiistai 18. maaliskuuta 2014

VadelmaPi jatkuu - OOM

Darn! Tuli sitten Out of memory -error! Tosiaan itselläkin se tulee usein, kun huono muisti vaan ei aina toimi. Mutta silloin kun tietokone on ruksuttanut virtuaalikonetta 1:n loadilla pitkään (siis jotain 9 tuntia) niin kehtaakin sitten gcc:n kääntäminen päättyä out of memory -virheeseen. Hippasen ottaa nyt kaaliin! Oikeassa vatukassa on 512MB, mutta kuulemma qemun arm versio on hardcoded 256MB muistiin, joten vain puolet oikeasta on käytössä.
Pitäisköhän testata saako tota qemun memoryä kasvatettua, kun noihin nettijorinoihin ei aina kannata luottaa... paitsi mun. ;)

Virheilmoitus

Virhe tuntui nykypäivän koneilla aika turhauttavalta: "cc1plus: out of memory allocating 30111600 bytes after a total of 39043072 bytes...".
Nykykoneissa on vähintään 4GB muistia ja tässä puhutaan paristakymmenestä megasta... sen takia 9 tunnin sähköt hukkaan.
Onneks nyt pääsee kokeileen emergen resume -toimintoa, josko vaikka suostuis... ja sit voi vielä vaikka kokeilla kääntää sen loppuun siellä workki hakemistossa, jahka on keksinyt lisää muistia.


Virtualisointi Qemulla
Mutta miksi sitten päädyin tähän qemun virtualisoituun versioon...
Yritin sunnuntaina kääntää GCC:tä hardware pohjaiseen floatpointtiin, mutta eihän se onnistunut. Vatukka teki töitä aika tasan 24 tuntia (jotain 4 minuuttia vaille) ja sitten kaatui fortranin osuuteen (no enpä tarvi fortrania tossa, joten täytyy yrittää usettaa -fortran siihen). Tässä kohtaa ajattelin kuitenkin kaventaa kääntämisen aikataulua ja hoitaa homman nopean koneen virtuaaliympäristössä. Tosin kuulemma distcc olis vielä huomattavasti nopeampi tapa tehdä näitä kääntämisiä arm-ympäristöön.

Kieltämättä tällaisessa rajoitetussa ympäristössä suoraan oikeiden binäärien käyttö voisi olla perusteltua... verrattuna siihen että Gentoolla käännät kaiken mitä asennat. Toki kääntämällä saa paremmin optimoitua ja juuri sitä ulos mitä haluaa, jolla on toisaalta myös oma arvonsa tällaisissa rajoitetuissa ympäristöissä. Ja kaikkea ei välttämättä löydy binäärinä, jolloin se sorsien kääntäminen tulee joka tapauksessa eteen.



No mut eiköhän tää tästä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti