lauantai 8. maaliskuuta 2014

Svarte Rudolfin lauantai buffet

Päätettiin tänään mennä lounaalle Svarteen (http://www.svarterudolf.fi/). Ollaan käyty siellä aina välillä, ehkä noin 4 - 5 kertaa vuodessa. Ollaan joskus osuttu tähän lauantai buffeettin aiemminkin ja ollaan tykätty siitä. Mutta ei ole mitenkään käynyt selväksi että milloin sitä sieltä saa ja milloin ei. Nyt siellä sattumalta oli buffet, johon tietenkin tartuttiin heti.


Ravintola
Svarte on ravintolana erittäin mukava. Ravintolalaivat on tietenkin hieman ahtaampia kuin normi ravintolat, mutta se sopii kuvaan. Asiakaspalvelu on yleensä ollut ihan ok, joskin jonkin verran vaihtelevaa. Toisinaan erittäin mielyttävää ja joskus taas hyvin jäykkää. Välillä on tullut sellainen kuva, että henkilöstön hallinto vaikuttaisi tähän, Kun ylempien kuri ei ole vienyt tarjoilijoiden mieltä alakanttiin, on saanut ihan hyvää palvelua, mutta joskus palvelu on ollut hyvin jäykkää ja se on vaikuttanut siltä, että takana olisi joku kahakka esimiehen kanssa, tai vstaavaa. Faktoja tässä ei esitetä, ei edes niin sivistynyttä arvausta, pikemminkin vahvoja olettamuksia. Your Milage May Vary...

Ruoka
Puhun nyt lähinnä tästä buffetista, joka oli mielestäni jopa parempi, kuin aiempi buffet jonka olemme täällä nauttineet. Vaikka siitä jäi hyvä maku suuhun, niin tämä oil todellinen success. Maistoin kaikkia muita buffetissa olleita ruokia, paitsi papuperunasalaattia, paahdettua sipulia (en keksinyt minkä kanssa se olisi sopinut) ja leipiä (syön harvemmin lounaalla leipiä).
Mitä siis tuli syötyä? Härkäsiivuja punaviinikastikkeessa, Härkäkastike, Turskagratiinia, kasvishöystöä, broileria sienikastikkeessa, silliä, sinappisilliä, jotain silliä, silakkarullia, viinirypäleet ja hedelmäsiivut, brie-juustoa, salaattia, graavilohirullat, paistettua lohta, porkkanakaalisalaatti, rosollia, punasipuli-tomaattia, puolikkaita kananmunia.
No joo, eihän jälkiruokia voi unohtaa, mutta niistä en kyllä syönyt kuin lettuja marjojen kanssa ja yhden keksin teen kera. Jäi syömättä sulkaavaahtoa, jotain kiisseliä, ja ehkä jotain mitä en muista.
Ei ihme että on alkanut paino nousemaan sen jälkeen alkoi taas käymään enemmän salilla. Ton kolmen täyden lautasellisen jälkeen ei enään ollu nälkä. Ku jouluksi sain laihdutettua sen 20 kiloa, niin oli aika ylläri että tässä vaiheessa mahaan vielä meni tollanen määrä tavaraa. Alkohan se toki jälkiruokien kohdalla tekemään tiukkaa.

Täytyy vielä erikseen mainita tuo härkäkastike, joka oli mielestäni aivan loistava. Todella maukas, hillosipuit eivät itsessään kauheasti vaikuttaneet maukkailta, mutta olivat varmaan tehneet kastikkeeseen oman makunsa jo. Muutenkin liha oli erittäin hyvää ja kastike siis kerrassaan loistavaa. Kovana kastikemiehenä harvemmin sanon näin, mutta tuosta voin sanoa, että kunpa itsekin tekisin tuollaisen kastikkeen joskus. Pisteet kokille tästä.

Buffetti maksoi 19,80 per henkilö, eikä se näin laadukkaasta buffetista ollut mikään kova kustannus. Paljoakaan siinä ei ole nostovaraa, mutta tällaisenaan hyvin toimiva. Mennään varmaan toistekin.

Tulos

Svarte soutaa buffetillaan 3 pihviä.
Loistavat ruuat buffetissa saavat yleisesti 1 pihvin, hyvä jälkiruoka setti saa 1 pihvin ja erityisen loistava härkäkastike tekee vielä viimeisen 1 pihvin, jolloin koko pihvisetti tulee täyteen! Onnittelut Svartelle onnistuneesta buffetista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti