sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

VadelmaPi minitietokoneen kyhäys

No niin, nysse tuli!


VadelmaPi on täällä!

Elikkä kyseessä on "luottokortin" kokoinen minitietokone. Toimii ARM-prosessorilla ja sisältää näyttöliitännä, 2xUSB-portin, microUSB-virtaliitännän, verkko- ja HDMI-liitännän (koska kyseessä malli B), sekä paljon toiveita siitä mitä kaikkea tällä keksiikään tehdä. Joka tapauksessa DIY-nörtti tulee olemaan innoissaan, syntyy tästä jotain tai ei.

Tässä ostamani komponentit:

Kotelo, itse vehje, sekä muistikortti


Ostin mukana myös kotelon (olisin halunnut valkoisen, mutta ei ollut, joten oli tyytyminen mustaan), sekä erikseen ostin Kingstonin 32GB microSD(HC) kortin. Kortille pitää asentaa Linux ja sitten vaan liittämään liitäntöjä kiinni. Vehe boottaa heti kun se saa virtaa, joten silloin on parempi olla jo näytöt ja verkot kiinni vehkeessä.

Annoin tämän ekan kappaleen nimeksi "Vatukka".

Step 1: Vatukan tarkastus
Kaikki liitännät löytyvät kuten pitääkin.
Soldaus vaikuttaa hyvältä (etten sanoisi jopa yllättyneeni kuinka laadukkaalta vaikuttaa)




Step 2: Käyttiksen laittaminen muistikortille
Nyt painun tonne työhuoneeseen katsomaan minkä valmiin käyttiksen lykkään microSD-kortille, jotta homma lähtee pelittään.

Step 3: Kotelon kuntoon laittaminen

Tämä ei ole mikään iso steppi... avataan kotelo, hiukan taivuttamall reunoja, sillä pohjassa näkyy täbät jotka pitävät ylä- ja alaosan yhdessä.

Sisällä oli pikku muovitapit, jotka laitetaan pohjan neljään rinkulaan.

Niillä suojataan pikkuvehettä kolhuilta ja tärinältä. Ei silti, että tämän kokoinen kone ilman kovalevyjä olisi kyllä mitenkään erityisen altis näille haitoille. Kun kaikki tieto tallennetaan microSD-kortille (ja mahdolliselle USB-muistille), niin ei ole liikkuvaa tallennusta. Täten laite sopii hyvin esim. autoon tai wearable-käyttöön (arvaa vaan - aionko ;).

Step 4: Virtalähde
Virtalähteenä toimii HTC-puhelimen vanha laturijohto (microUSB liitäntä) ja toiseen päähän (normi USB-liitäntä) laitoin aikoinaan hankkimani Belkinin USB-verkkovirta-adapterin.

Tuon verkkovirta-adapterin kanssa saa olla aika tarkkana. VadelmaPi:n virtalähteen pitäisi antaa 700 - 1200 mA ja sitä ei ihan joka USB-laturi anna (esim. vanha HTC-puhelimen mukana tullut adapteri antoi vain 200 mA, joten sillä ei kauheasti Vadelmaa pyöritetä.

Mut on se kyllä kivan kokoinen... tässä toisen puoliskoni käsi vierellä.



Jätetään tällä erää tähän kohtaan ja jatketaan myöhemmässä artikkelissa, kun homma etenee.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti