maanantai 15. syyskuuta 2014

Burger King - Avajaiset

Vaimoni kaverin kautta meidät kutsuttiin Turun Burger Kingin avajaisiin (vai oliko kyseessä vain työntekijöiden koulutustilaisuus?). Valitettavasti vaimoni ei päässyt osallistumaan, mutta päästiin sitten kaverini kanssa vetämään purilaisia äijämeiningillä.

Oltiin paikan päällä etuajassa, joten kierrettiin vähän Hansan Kultataloa ennen entryä ja olihan ovelle sitten jo kertynyt jonoa. Kello oli vasta 17:04 ja porukkaa oli miltei tupa täynnä jo tuohon aikaan, vaikka kyseessä oli kutsutilaisuus. No voiko muuta odottaa kun jakaa Suomalaisille ilmaisia purilaisia? ;)

Kun päästiin tiskille, alkoi keittiöllä olemaan hieman tuskaa asiakkaiden tilauksien toteuttamisen kanssa. Ennen tätä homma oli näyttänyt toimivan aika sukkelaan, meitä edeltäneelle porukalle. Populaa tiskin takana oli ainakin riittävästi. Nuoria työntekijöitä oli kuin sieniä syksyisessä metsässä. Suhteellisen hyvin homma näytti kuitenkin toimivan. Erityisesti silmään pisti, että kaikki työntekijät olivat erittäin positiivisia ja hymy ei hyytynyt, vaikka vähän tilausmäärä rupes tekemään hässäkkää. Yleensähän Suomessa huomaa aika pian tiskiltä, että onko keittiössä kaikki ok. Hieman jonossa ehkä kutsumetodi sukkas ("Täällä on vapaa kassa" jäi muutamilta kuulematta ja sinne meni joku joka ei olisi ollut vuorossa). Olin ajatellut hiukan testata tiskin tietämystä ja siinä tuotetaulua tuijottaessa rupesinkin arpomaan, mikä ero on Crispy Chickenillä ja Tender Crisp Chickenillä.
Tein tilaukseni ja kysyin tätä. Kassalla ollut henkilö ei tähän osannut vastata, mutta osoitti kysymyksen vanhemmalle henkilölle (toimenkuva ei selvinnyt), joka sitten osasikin vastata kysymykseen. Tenderissä oli makeampi maku ja toisessa niistä (kait se oli tuo Crispy Chicken) oli käytetty muroja tekemään pihvistä vielä enemmän "Crispy".

Tilaukseni oli 2 purilaista, 1 whopper ateriana ja 1 steakhouse, sekä 4:n palan chili snack ja yksi donitsi jälkkäriksi. Burgerin kohdalla kysyttiin, että otanko sen tuplana tai triplana, niin pakko oli jättää väliin ja tyytyä normaaliin yhden pihvin versioon, koska muuten olis voinut tehdä tiukkaa jaksaa kaksi purilaista putkeen. Ei enään ole ihan samaa ruuan mättäämis voimaa kuin pentuna, kun saattoi Porin Jazzeilla vetää neljä hodaria putkeen ja jäi vielä nälkä.
Seurassani ollut Sami otti Steakhousen ja

1. Whopper. Taittui helposti ja onhan se tämän purilaisketjun ykköstuote. Whopperistaan Burger King tunnetaan. Täytyy kuitenkin sanoa, ettei ehkä ollut ihan omaan makumaailmaani niin sopiva, kuin odotin. Siis ihan hyväähän se oli ja varmasti monet tykkää. Käykää siis itse testaamassa, oletteko Whopper-ihmisiä vai ette, varmasti moni on.
2. Steakhouse. Oli hyvä. Pidin BBQ-kastikkeen mausta  ja se teki burgeriin ehdottomasti tärkeän lisän. Ehkä myös vähempi määrä kasviksia purilaisessa sopi omaan paletteen paremmin kuin Whopperin sisällössä. Mukana ollut Sami myös kehui tätä "hyväksi purilaiseksi".
Voin myös sanoa, että itselle olisi kyllä riittänyt yksikin hampurilainen, varsinkin jos sen ottaa tuplana (siis kahdella pihvillä).
3. Chili snacksit. Olivat tosiaan hyviä. Ei liian tulisia, mutta maistuivat kuitenkin. En huomannut katsoa näiden hintaa, joten en pysty sanomaan hinta/laatu-suhteesta, mutta ainakin mausta pidin. 4 snacksin setti ei toki ole mikään iso, mutta siellä oli saatavissa isompikin setti.
4. Juomat. Oli hyvää ja erittäin hieno ominaisuus on tämä jenkkilästä tuttu Refill mahdollisuus. Elikkä voit käydä tankkaamassa mukiin lisää juotavaa automaatista, jos eka muki ei riitä. Tähän tykästyin jo 2007-2008 tehdyillä Jenkkilän matkoilla ja se oli yleisesti käytössä muissakin ravintoloissa, kuin vain pikaruokamestoissa.
5. Ranskikset. Olivat ihan hyviä. Itse käytän ketsuppia ranskisten kanssa, joten sitä olisi saanut olla itsehaettavissa, mutta saihan sitä ihan sukkelaan tiskiltäkin haettua. Olisi pitänyt huomata pyytää sitä tilauksen yhteydessä. Voi olla että tiskillä tarjoillut henkilö ei huomannut tarjota sitä, kun meidän kohdalla oli jo sitä hässäkkää. Ranskalaiset olivat huomattavasti isompina siivuina, kuin mitä esim. Hesellä ja Mäkkärillä. Vaikea sanoa kumpi on mielestäni oikea tie, mutta saattaa jopa olla että tämä olisi parempi.

Ravintolassa törmäsin häissämme juuri olleeseen Jenniin, joka kertoi ottaneensa kotiin burger setin viemisiksi miehelleen. No pitihän tästä vihjeestä ottaa vaarin ja vein tilaamani donitsin, sekä tiskiltä hakemani suklaamuffinsin kotiin viemisiksi. Mukanani ollut Sami kehui tuota suklaamuffinssia, jonka hän oli valinnut jälkiruuakseen, joten siksi kehujen pohjalta valitsin juuri sen kotiin viemisiksi. Kotona oli erittäin hyvä vastaanotto, kun kerran muisti viedä makeat mukana. ;)
Suosittelen tätä kaikille tuoreille aviomiehille ja sellaisiksi pyrkiville.

Ehdoton suositukseni olisi, että Burger Kingin tulisi avata omat Suomen sivut mahdollisimman pian. Eroja esim. menussa Jenkkilän tarjontaan näyttäisi olevan ja itsekin olisi kiinnostanut tutustua nimenomaan Suomen Burger Kingin sivuihin.



Kiitokset Turun Burger Kingille!
Meille ainakin jäi hyvä maku tästä kokemuksesta.

Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti