tiistai 27. tammikuuta 2015

Agadir Marokko päivä 2 - 27.1.2015

Päivä alkoi aikaisin, kun oli mennyt niin aikaisin nukkumaan.

 Komia sumu aamulla hotellilla.

Paikat vähän tuntui eilisen hieronnan jälkeen, mutta oli mukava käydä kävelemässä ulkona ja ottaa kuvia hotellista ja rannalta, kun ei ollut vielä mitään hässäkkää päällä missään.

Kuva Agadirin rannalta, kohti satamaa


Kuva vastasuuntaan

Sitten aamupalalle joka alkoi 0700. Hotellissa on kaksi aamupalaa, Continental Breakfasta alkaa jo 0500 ja varsinainen full buffet breakfast alkaa 0700 ja kestää 1000 asti. Ihan toimiva aamupala.

Kiva kun siellä oli omat kaverinsa tuoremehun puristamiseen appelsiineista koneella ja oma teen tekijä, joka laittoi Marokkolaista teetä.
Kaveri tekee Kenzi hotellin aamupalalla tuoretta mehua


Aamupalassa ei ollut mitään häkellyttävää ja esim. siivumakkarat oli niitä hirveitä, mitä monissa reissukohteissa on. Siellä oli kyllä 4:n laista marmelaadia, joista kokeilin kolmea. Aprikoosimarmelaadi oli mulle liian tujua tavaraa. Chilimarmeladikin menis varmaan helpommin. ;)
Aamupalasetti


Aamiksen jälkeen menin juttelemaan Aurinkomatkojen oppaan (Nils) kanssa aulassa ja varasin heidän kauttaan uuden halvemman 1,5h hieronnan torstaille kello 1600. Sieltä tullaan hakemaan täältä hotellilta. Samalla kysyin ravintoloista, kun olin nähnyt heidän suosittelevan yhtä edullista paikkaa joka on ihan kohtalaisen lähellä tässä. Sain oppaalta vinkin myös toisesta, jossa on paikallista ruokaa ja tagineakin saa 500g, 1kg ja 1,5kg annoksissa.... hmmm NYT PUHUTAAN ASIAA! ;) Elikkä tänään menen paikkaan nimeltä "nähdään" (sitten vasta selviää paikan oikea nimi, koska opas kertoi vain tuon ääntämistavan, joka siis muistuttaa Suomalaista sanaa). [Edit: paikan nimi oli "Annahda"]

Kun kyselin reissuista camp-over-night-in-Sahara ja Tiznit, niin hän neuvoi kysymään hotellia vastapäätä työskentelevältä Munir:lta, joka tulee tänään töihin kello 1500. Joten sinne siis lounaan jälkeen neuvottelemaan. Saharaan on kuitenkin 500 km, joten sinne ei niin helpolla tehdä tällaisia reissuja. Oman autonkin voisi kuulemma vuokrata (vain 250 dirhamia, elikkä noin 24 euroa, per päivä), mutta en kyllä lähde omatoimisesti kämppäilemään Saharaan.
     Toki sen Tiznitin reissun vois tehdä sit itsekin ja kun oppis noi perusravintoloiden paikat, niin sit pääsis aina niihin syömään omalla autolla... alkaa taas kutkuttaan toi auton vuokraus... lähdenkin tästä naputtelemasta tallustelemaan ja ottamaan kuvia - josko vaikka samalla törmäis niihin autovuokraamoihin.

Loysin sitten autovuokraamot. On se aina samanlaista sahlaamista reissussa. Joissakin vuokraamoissa sai tingata hintaa ja joissain ei ollut GPS:a lainkaan. Jaa etta ajelisin taalla vuoristoteita ja mita lie teita pitkin ilman navigaattoria, varmaan! Yks auto kylla jai vahan kutkuttamaan, kun hintana oli 1200 dirhamia (120 e), siina oli integroitu GPS ja se oli ihan kivan kokoinen diesel. Automaatti sekaan ei ollut, mutta muuten toiveet olis tayttynyt. Se oppaan kertoma hinta vaikutti patevan kylla noihin pieniin peugeotin 200-sarjan autoihin, mutta en oikein innostunut niista.
En sitten kuitenkaan viela paattanyt ottaa sita vuokra-autoa, mutta otin tarjouslapun mukaan, josko myohemmin.

Kappailin takas rantaa kohden ja otin sielta petit taxin Annahda ravintolaan. Mesta oli vasta aukeamassa ja siina varjossa istuessa oli aika kylma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti