torstai 29. tammikuuta 2015

Kylma Afrikka!

Siis enpa olisi koskaan uskonut, etta Afrikka voi olla nain kylma. Enka nyt tarkoita henkisesti, vaan ihan celsiuksina.

Tulin tanne reissuun maanantaina ja silloin oli 20C astetta - joka oli juuri toivottua luokkaa. Hassusti se kylla tuntui auringossa huomattavasti vahvemmalta - siis jotenkin eri tavalla kuin kotimaan kesassa. Taalta Agadirista on kuitenkin 500 kilometria Saharaan, mika viela lasketaan osittain Marokon alueeksi, vaikkei virallisesti sita olekaan vissiin tunnustettu maailmalla. Jotenkin 500 km tuntuu lyhyelta matkalta siihen nahden, etta taalla on valilla paivalla tyyliin 12C astetta ja yolla jopa alle 8C.
   Mutta oudointa mun kannalta oli siis se, etta vilustuin kun tulin ekaa kertaa Afrikan mantereelle. Tama sairastuminen on ilmeisesti seurausta myos siita, etta tiistaina oli perhanan kylma, kun tuulet tulivatkin suoraan Lannesta Atlantilta; eika jostain Luoteen suunnalta - tai jotain. Selvasti ainakin tuuli oli tiistaina muuttanut suuntaa, kun keli oli kylmimmillaan

Joka tapauksessa ainakin taalla Agadirissa ulkoilma vaihtelee varsin rajusti paivasta toiseen.
On huomattavasti ymmarretavampaa, etta Marrakeshissa on kylmempaa (yhden taksikuskin mukaan jotain 6C), kun se on (High Atlas) vuorilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti