lauantai 31. tammikuuta 2015

Agadir Marokko Paiva 6 - 31.1.2015

Tervehtymislauantai. Lahti kayntiin edelleen kipeana ja yo ei ollut mikaan huippu, tai edes kehuttava. Selvasti kylla tauti on ollut parempaan pain, varsinkin eilen paivalla. Mutta viela silla on kova ote. Onneksi en ottanut sita autoreissua talle paivalle, koska kunto ei kylla olisi viela tanaan kantanut niin hyvin. Toivottavasti huomenna kuitenkin on riittava kunto jo.

Kerasin luut ja painuin aamupalalle. Sen jalkeen huoneeseen suihkuun ja laitoin vaatteet pesuun. Ne pitaisi saada huomenna takaisin. Pesuhinnat on riittavan halvat. Paita 1 e, alusvaatteet 50 c, housut tais olla 2 e. Joten puolet vaatteista pesuun ja maksaa ehka jotain alle 10 euroa.

Kavin lounaalla Le Petit Domessa. Olotila oli edelleen huonompi kuin eilen paivalla, mutta kylla toi kappaily nyt onnistui. Tuonne todellakin kannatti menna. Ruuan laatu oli todella korkea. Enka ollut muualla nahnyt esim. valitsemaani Kameli taginea. Se oli yllattava, koska se ei ollut puisevaa lihaa, kuten olin vahan odottanut. Joko tagine sopi sen valmistamiseen yllattavan hyvin, tai sitten se liha vaan on erillaista kuin odotin. Outoa oli se, kun en yleisesti ottaen tykkaa laskista (ruuassa tai muutenkaan vatsassani), niin tuossa ateriassa se laski oli kerannyt paljon mausteita ja oli itseasiassa tosi hyvaa. Hassusti hieman pistava maku. Liha ei ollut mielestani samanlaista kuin Hevosen, mutta en tieda olisiko ihan Harankaan lihaa vastannut. Riisi tuli oudosti jossain (kerma)kastikkeessa. Se riisi piti tilata erikseen, kuten muuallakin, mutta en ole varma etta veloitettiinko siita edes. Alkupaloissa ollut aubergine-tahna oli todella loistavaa. En olisi muuten syonyt niita kahta leipaa jotka alkpaloihin tuotiin, mutta se tahna vaan oli niin hyvaa ettei sita voinut olla kayttamatta. Myos maustetut oliivit oli ehka parhaita, mita olen taalla saanut - ainakin ne oli vahvasti maustettuja. Siis taa oli kaikinpuolin aika uskomattoman hyvaa ruokaa! Ei ihme etta paikka oli saanut TripAdvisorin Excellence Awardin.

Kavin taas siis puhumassa mounirin kanssa ja han hankki minulle huomiseksi taksikuskin, aiemmin suunnitellun Karimin pakukeikan sijaan.

Huoneessa lammittelemassa.

Illalla tallustelin rantakadulle auringonlaskua katsomaan. Kaameasti populaa. Porukkaa kappaili lasten ja yleensakin perheittensa kanssa edestakaisin rantakatua - kuin Porissa mentiin kavelykatua edestakaisin silloin aikoinaan pentuina.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti