lauantai 31. tammikuuta 2015

Agadir Marokko paiva 5 - 30.1.2015

Aamulla herasin myohempaan kuin muina aamuina.
Olotila oli kuitenkin varsin heikko ja edelleen kuumeinen.
Painuin aamupalalle. Olo oli viela heikko; mutta tuli taas yksi tyocase, mika oli pakko hoitaa. Veikkaisin etta kuumetta olis ollut viela jotain 38C jaljella, mutta ei se olo ainakaan siita toiden tekemisesta parantunut. Voisin sanoa etta pinna oli aika kireana a) toita tehdessa, b) kuumeessa ja c) lomalla.
    Olotila lahti kuitenkin selvasti kohoamaan toitten jalkeen (selvasti pillerit vaikuttaa kun alkaa olemaan parempi olo) ja paatin jopa lahtea ulos lounaalle. Tsekkasin koneelta TripAdvisorin vinkkeja ja arvosteluja naista ravintoloista. Paadyin kokeilemaan O'playa nimista ravintolaa, joka oli jonkin verran upscale aiemmin taalla kayttamiini nahden. Kenzista rannalle ja tuulista rantaa pitkin vasemmalle (lanteen). Heikossa kunnossa se kavely tuulisella rannalla ei kylla tuntunut parhaalta idealta...
Hotelli Kenzi Europan osuus rannasta oli yhta tyhja kuin muidenkin hotellien. Vaikka aurinko oli lammin, ilmoitettu lampotila oli kuitenkin vain 18C astetta, koska tuuli nappaa osan siita lammosta.

Paasin ravintolaan ja sain ihan kivan poydan, toki siihenkin vahan tuuli, mutta sen verran suojassa, etta aurinko teki siina qutaa. Ruoka oli hyvaa ja hyvin tehtya. Pienet annokset toki yhdistettyna aiemmista ruuista kovempaan hintaan toki vei pisteita.
Tilasin ruuaksi Mixed Grillin, jossa oli harkaa, kanaa, jauhelihapihvi ja lammasta. Olis pitanyt olla myos mausteisia makkaroita, mutta ilmeisesti olivat loppu ja laittoivat toisen palan lammasta lisaa lautaselle korvikkeeksi. Tama setti maksoi 130 dirhamia.

Mixed Grill O'Playa ravintolassa

Kokeilin ekaa kertaa taalla jalkiruokaa, kun taudista huolimatta tuosta ateriasta jai nalka. Oh, listalta loytyi suklaafondantti, joka oli Espoon Kilim ravintolassa ehdoton suosikki! Annoksessa kesti aikansa tulla, aloin olemaan jo hieman kyllastynyt sita odotellessa - mutta oh boy - kylla oli odottamisen arvoinen. Siis se sula suklaa - yhdistettyna hyvaan jaateloon ja sit viela se kuoren kiinteampi suklaa. Siina rupes miettimaan, etta jos joku luuli etta paratiisissa odottaa 100 neitsytta, niin luulen etta ennemmin siella on joka illallisen jalkeen tallainen jalkiruokana. ;-)

Suklaafondant O'Playa-ravintolassa. Ruuat molemmissa kuvissa (ylla ja tassa) ovat muistaakseni samankokoisissa lautasissa, joten siita voi paatella tota fondantin kokoa ja sita taivaallisen sulan suklaan maaraa!
 
Ruuan jalkeen lampsin takaisin hotellille. Huoneessa lepasin ja kerasin voimia. Olotila koheni niin paljon, etta yritin jopa hetken ottaa altaan luona aurinkoa ja siihen kun ei toi tuuli niin pahasti osu, niin siina oli kylla aika leppoisaa olla. Olin kuitenkin niin myohaan siina, etta aurinko taittoi varjoja altaille ja kaikki ammattimollottajat kaikkosivat nahat karrella takaisin huoneisiinsa.
     Siita sitten takaisin huoneeseen vaihtamaan vaatteet ja odottamaan etta illallinen alkaa.
Kavin tassa valissa moikkaamassa Mouniria, jonka kautta se Tiznitin reissu oli puhuttu. Paikalla sattui olemaan Kamir, joka olisi reissun kuski ja hanen matkapakunsa (Ford), joka kylla naytti varsin lupaavalta ja uudelta. Selvastikaan autossa ei ollut saastetty. Keskustelimme matkasta ja kavimme lapi kohdetta ja mita silta reissulta odotan. Kamir lahti jonkin kaverinsa kanssa eteenpain Soukkia (Bazaaria), joka alkaa tosta ravintolan vieresta ja sovein Mounirin kanssa uuden istunnon talle paivalle, jolloin mulla olis parempi kasitys huomisesta olotilasta ja etta riittaako kunto siihen reissuun. Samalla kylla puhuttiin siita etta jatettaisiin Tiznit valiin ja mentaisiin vain Tarroudanttiin, mutta se taas on huono ratkaisu mulle. Joten varmaan viela puhutaan tasta kuviosta tanaan, etta mita nyt silta reissulta oikeasti haetaan ja toteutetaanko se. Toki taytyy myontaa, ettei kauheasti houkuta viimeiseksi paivaksi vuokrata sita autoa ja lahtea hortoilemaan taalla ympari kylia; viela hieman huonokuntoisena.

Nakyma Kenzi hotellia vastapaata; vasemmalla Golden Gate ravintola, jossa Mounir tyoskentelee.

Illallinen maistui nyt hyvin (hotlan buffetissa oli useita eri tagineja tarjolla), mutta sen jalkeen tein virheen ja otin teeta hotlan baarista. Se sai kurkkuni hetkessa aivan kaameaan kuntoon ja olotila tippui heittamalla. Skypettely kotiin loppui vahan lyhyeen ja sitten olin menossa takaisin huoneeseen kun olotila oli niin huono.

    Aulassa alkoi show joskus ysin aikoihin ja tormasin siella Salosta oleviin Suomalaisiin, joiden kanssa olenkin vaihtanut kuulumisia joka paiva. Istuin heidan viereensa ja jain katsomaan aulan showta.

Ensimmaisena showssa oli kaarmeenlumoaja ja hanen rummuttajansa. Kaverilla oli monet kaarmeet mukana. Laatikossa ihan kunnon Kobra, pussissa peri pienempaa luikertelijaa ja oliko viela kolmaskin jossain toisessa pussissa.

Kobraa ulkoilutetaan

Kaarmeenlumoaja kiersi yleisossa

Taman jalkeen tuli vuoroon afrikkalaispoikien tanssisetti. Ihan kiva ja julmetun kova aaninen esitys. Pojat hyppi ja pomppi ja piti showta.

Sit tuli kolme vanhempaa mammaa tanssimaan ja vetivat paljon yleisoa mukaan tanssimaan. Kolmen miehen bandi soitti paikallisilla soittimilla heille musiikkia.

Yleisoa tanssitetaan. Keskella yksi mammoista kellertavassa asussaan ja hanen vasemmalla puolellaan Suomalainen Peppi ja hanen aitinsa.

Miehet soittivat, kun mammat tanssittivat.

Neljantena, viimeisena esityksena tuli oma suosikkini - napatanssija.


Hauskaa oli, kun oli hyvaa jutuseuraa ja hauska show. En ollutkaan taalla aiemmin mennyt nain myohaan nukkumaan (2330).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti