sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Millenium vaihde venäjällä

Tausta
Koko reissu oli kyllä aika kokemus. Mennä nyt Venäjälle viettämään vuosituhannen vaihdetta ja juhlistamaan sitä punaiselle torille. Suurin osa muista Suomalaisista varmaankin halusi just toiseen suuntaan, pois päin y2k ongelman takia räjähtävistä ydinpommeista. No eihän ne pommit mitään räjähtänyt, joten ihan hyvinhän siitä reissusta selvittiin. Ryhmäkin oli aika hauska ja nuori, jossa sinne mentiin.

Ravintola
Ravintola oli aika mielenkiintoinen. Ei mikään Moskovan eliitin paikka, vaan aika kotoisen oloinen ja muistaakseni ryhmästä Moskovaa tunteneet henkilöt sanoivat ravintolan olleen opiskelijoitten suosima, koska hinnat sekä ruuat olivat hyviä. Paikka oli aika tyhjä kun mentiin sisään. Pöytiä ei ollut kauheasti ja pöytärivistön vieressä oli tyhjää tilaa, kuin tanssilattiaa varten, vaikka se ei siltä vaikuttanutkaan. Paikkaa olisi ehkä voinut pitää myös kreikkalaisenakin, jos ei läsnäolijoista huomaisi eroa. Tarjoilijat eivät puhuneet englantia, joten tilattiin ryhmän "oppaiden" kautta, kuten lähinnä muuallakin tällä reissulla.

Ruoka
Itse ruoka oli tosi hyvää. Tilattiin alkuun jotkut jogurttijutskat ja ne oli tosi hyviä. Sitten pääruokaa odottaessa tarjoilijat ja henkilökunnan tuntevat asiakkaat alkoivat kasata musiikkikamoja "tanssilavan" kohdalle. Sit alkoi tulemaan juhlan tuntua ja porukka alkoi tanssimaan pienellä lattiatilalla.
Tunnelma nousi varsin nopeasti. Meidänkin porukalle tuli varsin hauska fiilis. Siinä alettiin kaipaamaan meidän pääruokia. Vielä jonkin verran venailtuamme alkoi paikan tunnelma olemaan aika bileinen. Sitten keittiöön vievästä pienestä aukosta tuli kolme miestä. Kaksi pienempää miestä kantoivat isoa kokkia, joka oli kännissä kuin käki! Me ruvettiin nauramaan.
Siinä siis tosiaan syy miksi meidän pääruaat oli kestäneet niin kauan. Pääruuatkin olivat tosi hyvät, kun ne saatiin. ilmeisesti kokki oli pitkälti ehtinyt valmistaa ne ennenkuin hänet kannettiin ulos keittiöstä. Jälkiruokaa ei muistaakseni koskaan saatu, vaikka se olikin tilattu jo samalla kuin alkuruuat. Tarjoilija taisi vain valitella hymyssä suin, että kokki on nyt siinä kunnossa ettei voi luvata jälkiruokia.

Lopputulema
Siis aivan mahtava kokemus. Ruoka oli tosi hyvää, hinta oli kohdallaan ja ravintolassa tosi hyvä tunnelma. Mikä siis oikeasti tässä olisi ongelmana? Eihän se että kokki oli täysin kännissä, kun hänet ensimmäisen kerran näimme, sinäänsä aiheuttanut ongelmaa, koska kaikki ruuat olivat hyviä mitä saatiin. Jos nyt jälkiruuat jäivät saamatta, niin ei se nyt ollut mikään todellinen ongelma - korkeintaan hieman sääli - mutta varmasti vaihdan yhdet jälkiruuat noin hyvään tunnelmaan ja ikimuistoiseen kokemukseen. Suomessa ei olekaan tullut ikinä nähtyä kun kokkia kannetaan keittiöstä ulos, ainakaan siksi että hänellä olisi ollut liian kova uuden vuoden juhlinta. ;-)

Tulos
Ehdottomasti kolme pihviä.
Yksi pihvi alkuruuasta, toinen pihvi pääruuasta ja kolmas pihvi tunnelmasta ja kokemuksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti