lauantai 25. tammikuuta 2014

Yoki

Yoki ehti lyhyen olemassaolonsa aikana osoittautua erittäin hyväksi ravintolaksi. Itse vedämme ravintoloissa harvemmin menutyyliisesti. Yoki oli selvästi tarkoitettu tähän, mutta onneksi jotkin pääruuasti sopivat myös yksittäin syötynä, yhdessä jonkin lisukkeen kanssa.

Oma favorite oli ehdottomasti Marokkolainen tangine. Siinä ei ollut mausteita säästelty eikä lampaan lihaakaan ollut lainkaan vähän. Hinta oli jotain 15 euroa, johon sitten lisukkeet päälle. Friteeratut kasvikset olivat usein pöydällämme. Todella herkulliset ja niitä kehuivat myös ainakin kerran mukanamme olleet kasvissyöjät.


Appiukko otti naudan pihvin suolakiven päällä, joka vaikutti myös hyvältä aterialta. Samoin kasvisruuat olivat todella hyvänoloisia.Yleisestiottaenkin oli hieno idea, että tehdään pari ruokaa per maanosa ja monesta maanosasta. Esimerkiksi pohjois-afrikka, Aasia, jne. Näytti myös siltä, että sushiateriat olivat varsin suosittuja, joten ilmeisesti olivat hyvin tehtyjä. Itse emme niitä maistaneet.


Ehkä osittain ymmärrän riidat vuokranantajan kanssa, jos tilanne on mennyt huonoksi. En tietenkään voi ottaa kantaa, kuka on oikeassa tai ei. Mutta sen voin sanoa, että on harmi kun noin hyvä ravintola lopetetaan. Veikkaanpa jopa, että ravintola tuotti hyvin omistajilleen. Aina kun kävimme ravintolassa, siellä oli porukkaa kuin pipoa. Tosin pääsimme aina sinne syömään, mutta joskus viimeiseen vapaaseen pöytään. Työntekijöitä näytti olevan riittävästi, vaikka välillä ihmettelin keittiöhenkilökunnan vähyyttä. Pöytiä oli kuitenkin aika paljon, joten luulisi että rahaa olisi tullut aika hyvin kassaan. Miksi ihmeessä siis lopettaa hyvä ravintolakonsepti, jolla on paljon asiakkaita? Vaikea kuvitella ettei moisia vuokrasopimuksia olisi voinut sopia, jos haluaisi. Whatever, mennyttä mikä mennyttä. I miss you.


Yoki, olisit minun Turun Ravintoloiden Top3 listalla, jos vielä olisit kartalla, etkä vain muistoissamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti