keskiviikko 19. elokuuta 2015

Beckin luona yötä Saarbruckenissa

Saavuimme Saarbruckeniin joskus kuuden aikoihin. Ajoa Kölnistä tuli noin 2 tuntia ja reilu 201 km.

Ajoimme Trierin kautta. Trier oli ihana pikkukaupunki ja jossa oli hieno, vanha kirkko.






Tavallaan hienompi kuin nämä uudet "mahtikirkot". Kirkon aukealla vaikutti olevan kivanoloinen ravintola (ei mahdottomat hinnat), mutta jotenkin kuitenkin haluttiin mielummin mennä Saarbruckeniin syömään, kun on päästy perille. Tosin ilman vanhaa kaupunkia Trier ei olisi ollut mikään matkakohde. Trierissä ei enään ollut mikään kylmä. Kölnissä shortseissa erottui todella muusta porukasta ja ehkä vielä Trierissäkin, mutta siellä ei enään sinäänsä ollut kylmä niissä tamineissa.

Saarbruckenissa on vanhoja ja uusia taloja. Osa siis on aika kivan oloisia, toiset taas ei ehkä niinkään. Täällä oli sitten jo mukava keli (19,5C) tallustella shortseissa. Yövyimme ensimmäisen Airbnb majoituksemme täällä (aiemmat yöthän on menneet laivoissa). Becki on todella mukava hostess ja asunto on samoin tosi mukava. Mahduimme kahden hengen sänkyyn hyvin ja jopa nukuimme varsin hyvin. Ei lainkaan huonompi majoitus, vielä kun sijaintikin on tosi hyvänoloinen (toki emme ole kovin hyvin perillä tästä kaupungista), niin sanoisin tätä aika loistavaksi majoitukseksi. Ilmeisesti ihan varsinaiseen keskustaan on jotain 10 min kävely, mutta tässä oli korttelin päässä ravintola jossa käytiin eilen illalla päivällisellä. Samoin 2-3 korttelin päässä oli peruskauppa "Netto", josta ostettiin leipää, juustoa, mehua ja muita peruskamoja. Ei ollut mikään pahanhintainen (kuten nimikin kertoo) ja erehdyttävästi muistutti Lidliä. Jotain halpisviiniä olis sieltä saanut hintaan 2,70 e per pullo.

Ruokailu Saarbruckenin Cafe Kostbarissa maksoi 41,80 € + tip. Söin 7 kasviksen Tajinen (12,80 €) ja vaimo otti Oriental lautasen kasviksilla (14,80 €). Limpsat ja viinit ravintolassa maksoivat aikalailla samoja kuin Suomessa, joka tavallaan tuntuu yllättävältä. Annoksien koot täällä ovat toistaiksesi olleet pienempiä, mutta tässä ravintolassa molemmat tultiin hyvin täyteen.

Tomtom on kyllä toiminut hyvin. Selvästi Tomtom on korjannut liittymien selkeyden (nyt tietää hyvin mihin kaistalle pitää mennä). Autobaanan liittymät on kuitenkin välillä aika mielenkiintoisia, joten kartalla olis varmasti menty useampaan otteeseen ohi/väärin. Ei menty koko tänne tulemisen aikana ohi kuin kerran. Muutaman kerran Tomtom on herännyt tilanteeseen hiukan hitaasti, mutta ei mitään suurempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti