tiistai 18. elokuuta 2015

Kölnissä kahvilassa

Kovan pöröttämisen jälkeen on päästy Kölniin. Tältä aamulta on takana noin 800 km ja 8 tuntia.

Lähdettiin ajamaan 00:47 ja kölnissä oltiin 09:15. Tehokasta ajoaikaa tästä oli 7 tuntia. Ajojalka rupes puutumaan tossa 21 km:n päässä Kölnistä. Aika tuskaa, joten halusin pois autobahnalta ja vedettiin sitten Kölniin pienen kiertolenkin kautta. Päästiin kuitenkin Tomtomiin osoitteeksi laitettuun The Coffee Gang -ravintolaan hyvin perille. Kello ei ollut vielä yhdeksää, joten saatiin sopivasti parkkipaikka kadun toiselta puolelta. Parkkihintana about 2h = 5 eur.


Ajossa Onsbruckenista Kölniin vauhdit nousi, kun oli kuivaa/kuivempaa ja valoisaa. Muutenkin yleinen vauhti nousi aika paljon, esim. välillä keskikaistalla yleisnopeus oli 140 km/h. Pari kertaa nähtiin kun metalliromua meinas syntyä, eikä edes oltu itse syyllisiä! ;)
Mikä tärkeintä - ymmärrettiin pitkälti pysyä poissa vasemmalta kaistalta. ;)
       Tuntuu kyllä todella oudolta, että ajaminen Ruotsissa Tukholmasta Malmööseen oli huomattavasti rennompaa, taloudellisempaa ja toimivampaa kuin ajaminen Saksan Autobahnalla. Toki tää Autobaanailu oli muistissa vajaa 10 vuotta sitten tehdystä auton hakureissusta. Ajaminen Osnbruckista Kölniin oli kyllä huomattavasti toimivampaa, kuin matka Travemundesta Onsbruckiin.
(Kuvan taustalla näkyy Kölnin katedraalin tornit)


Kaupankäyntikielenä on jokin saksa-englanti-gibberish sekamelska, mutta ymmärretyksi tullaan molemmin puolin.

Täällä mennään tutustumaan Kölnin katedraaliin ja syödään saksalaista ruokaa. Vietetään lomaa, jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti