tiistai 12. huhtikuuta 2016

sasri2016 - Badulla (in Finnish)

Saavuin Wellawayan hotellista sovitulla autokyydillä Badullaan.
Hotellina on Riverside Hotel. Ainoa hotelli joka tälle kaupungille oli vapaana hotels.com:sta. Voisin sanoa ettei tosiaan ole hyvä hotelli. Huone on huono ja likainen. Mutta sen kanssa pystyn vielä elämään. Senkin voin vielä sietää, ettei liinavaatteet ole puhtaat, mutta tuo kärpästen määrä suihkussa, viemäriaukon viereisellä seinän nurkalla on jo vähän liikaa. En yleensä ota tämäntasoisia hotelleja,  vaikka aika halpojahan nämä ovat. Mutta kun tämä oli ainoa tässä kylässä. Päästyäni huoneeseen, lähdin samantien tutustumaan kaupunkiin. Yhtenä syynä oli hervoton bassorummutus ja huonoista kaiuttimista, aivan liian lujaa rätisevä intia/länkkäripoppi.
Kun tulin takaisin kaupungilta (jossa söin reissun huonoimman aterian ja hikoilin kuin pistetty porsas), jämähdin sängyn päätyyn vilvoittelemaan ilmastoinnin ihanaan syleilyyn. Enpä osannut juuri muuta tehdä, niin rupesin lukemaan Kaverin matkakertomussähköposteja. Se oli ihan viihdyttävää ja kaveri on mainio tarinankertoja, joten välillä jopa unohdin jumputuksen ja viilentymisen myötä olotila muutenkin helpotti.
Päivässä oli kyllä muitakin kovia pettymyksiä. Olin aiemmin keskustellut Wellawayan hotellin kanssa, että lähden tänään check-outin yhteydessä Dambullaan ja siinä matkalla käyn tee-plantaasilla. Näitä on kehuttu netissä paljon ja se sopi hyvin reissusuunnitelmaani. Kaikista varmistuksista huolimatta, tee-plantaasilla oli portit kiinni ja vartija ilmestyi ovelle, kun kuskini tööttäili hetken. Vastaus kuului, kaikki on kiinni ja avaavat vasta keskiviikkona... käyrä otsassa sai aika kohtalaisen nousun ja kuskikin ymmärsi yskän, avauduttuani asiasta riittoisasti. Ennen lähtöä olin varmistanut asiaa hotellin respanaiselta , yhdeltä työntekijältä (joka oli hyvin kartalla asioista) ja tältä kuskilta. Paluumatkalta sieltä vastaan tuli parikin tuk-tukkiaja, jotka varmaan mielellään käärivät rahat tyhmiltä turisteilta,  jotka ovat menossa tyhjään tehtaaseen. Omiin kustannuksiini tämä ei vaikuttanut (koska pysähdys oli matkan varrella ja kyyti oli maksettu Badullan mukaan, mutta olisin suunnitellut reissun toisin, jos olisin tiennyt että se on tänään kiinni. Tee-plantaasilla vierailun oli kuitenkin tarkoitus olla yksi reissun kohokohtia ja nyt se jäi väliin. Oletettavasti saan ostettua Colombosta teetä kotiin vietäväksi, mutta ei se kauheasti lohduta.


 Sinäänsä tämä ei ole paha, vaikka varsinainen likaisuys ei tästä kuvasta näy.
Suihkuverho ei ollut  ihan kuosissa


 ja siis noi mustat pisteet on kärpäsiä tai jotain vastaavaa... tuli mieleen että onko täällä pistetty joku nauta lihoiksi ja rämppeet viemärissä houkuttelee kärpäsiä.

 En koskaan ole ajatellut olevani kovin rajoittunut, mutta näyttää olevan vaan niin, että piti taas matkustaa oppiaineen itsestään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti