torstai 20. helmikuuta 2014

Fontti

Päätettiin kokeilla lauantaina (15.2.2014) Fonttia. Jonkin aikaa sitten Turun Sanomien taloon ilmestynyt ravintola vaikutti mielenkiintoiselta.

Ravintola
Puitteet on hyvässä kuosissa. Ravinteli on hyvässä paikassa, aivan keskustan ytimessä. Etuosa oli baaria. Selvästikin mukavan oloinen ja voisin kuvitella pistäytyväni sinne joskus möllähtämään teelle tai jollekin virkistävälle. Varsinainen ruokailutila ja keittiö olivat seinän takana baaripuolesta. Toki siinä oli sinäänsä rauhallista, mutta olisin kyllä itse mielummin syönyt avoimemmalla baaripuolella, koska siitä näki kadulle ja siinä on paljon kulkijoita, joita on joskus kiva katsella ja se luo myös rentoa tunnelmaa. Asiakaspalvelu oli ihan ok. Ei mitään moittimista ja kohtalaisen ystävällistä.
On pakko mainita erikseen sormisuolakippo, joka pöydällä oikein odotti hypistelemistä. Yllätys, kauniimpi puoleni tiesi että näitä saa Stockmannilta.

Ruoka
Tilasin possunposkea selleripyreessä ja toinen puolisko otti cesar-salaatin. Menussa oli myös paljon pizzavaihtoehtoja (taisi olla 14 euron hintaluokassa), mutta pääruokia oli mielestäni turhan vähän listalla. Kun kerran possun parasta palaa oli tarjolla, niin pitihän sitä kokeilla. Tiesin tosin astuvan ansaan, koska olimme myöhään liikkeellä ja nälkää oli ehtinyt kertymään. Tällaista ateriaa ei kannata nälissä ottaa, mutta ei voinut vastustaa. Sen voin sanoa, että oli hyvää. Possun poski tarvitsee pitkän työstön, että siitä tulee mureaa, mutta oi että se on sitten hyvää kun siitä tulee sellaista. Tämä oli todellakin niin pitkään haudutettua - voi mahtavuutta! Ja selleripyreekin oli hyvää. Hieman olisin kaivannut sopivia kasviksia ateriaan mukaan, mutta makujen puolesta ateria oli kohdallaan. Nälän kanssa toki tällä ei ollut mitään tekemistä. Tai ainakaan sen taltuttamisen kanssa. No diabeetikolle tekee aina hyvää syödä useasti ja vähän kerralla, niin tämä ateria sopi siten ruokavalioon kuin täsmäisku nigerian rajalle.

 Cesar-salaatti kustansi jotain 15 euroa ja siinä olisi saanut olla hieman muutakin mukana kuin mitä siinä nyt oli. Ateria oli varsin korkea, joka yleensä on näöllisesti hyvä juttu, mutta tällä lautasella se oli huono homma. Puoliskoni oli vaikea saada salaattia seotettua, jotta kastiketta löytyisi muualtakin kuin päältä, koska lautanen oli aika timmi ja siinä oli matalat reunat. Kun salaatti vielä oli korkea, on aika haasteellista "työskennellä" salaatin kanssa, ilman että sitä on ympäri maailmaa.


Tulos
Fontti saa nyt kuitenkin 1 pihvin.
Rajatapauksellekin on annettava hyvästä possunposkesta pihviläinen, vaikka varsinaisesti ei nyt ihastuttu tämän paikan tarjontaan. Katsotaan jatkossa miten homma etenee ja sydämmistytäänkö tähän vielä jossain vaiheessa. Kyllä tänne kuitenkin tullaan vielä antamaan mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti