sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Enkeliravintola

Missä mennään nykyään, Enkeliravintola?
Sinut tunnettiin joskus myös nimellä 8 tuolia.
On monet kerrat pitänyt käydä kokeilemassa, millaista safkaa Enkeliravintolassa on nykyään. Ei vain ole tullut kokeiltua.
Marianne viisastutti minua tiedolla, että siellä on myös joskus ollut kahvila. Itse en muista sitä nähneeni.
Työkaverilta taas kuulin että paikka on vaihtanut omistajaa ja nykyään paikan menu on entistäkin pienempi.
Päätimme kuitenkin nyt lauantaina (1.2.2014) mennä testaamaan ja teimme sen lounaaksi keskellä päivää.

Ravintola
Tämä oli tosiaan aivan sama paikka kuin mitä muistin entisestään, tuolit olivat (hataran muistini mukaan) edelleen samoilla paikoilla.
Ravintolanahan tämä on varsin ihana. Taulut, maalatut tuolien selustat ja yleinen decor on hyvin omaperäistä ja sopii paikan luonteeseen.
Tällaisesta paikasta jo sinäänsä nauttii todella paljon, mutta toki ruuan on oltava samassa kuosissa.
Istumapaikkoja eri saleissa näytti olevan paljon, emme kiertäneet ravintolaa, joten näimme muutaman salin (olisko 3/4).
Erityinen suosikkini oli (ilmeisesti nuorille pariskunnille suunnatussa) pöydässä, johon tarjoilija meinasi meidätkin istuttaa, mutta kun totesin "taitaa olla sama pöytä kuin viimeksi" (ilman mitään negatiivista tarkoittamatta), niin hän ohjasi meidät kivasti seuraavaan saliin. Arvostin tätä elettä.
Muutenkin koko ruokailustamme tuli sellainen olo, että tarjoilija oli todella alansa ammattilainen (riittävän monenlaista tarjoilijaa nähneenä, voin sanoa että tämä oli yksi parhaista). Miksi näin? Koska tarjoilija hoiti yksin kaikki tarjoilut, emmekä nähneet muita tarjoilijoita. Pöytyiä oli kuitenkin ihan hyvä määrä ja useammassa salissa. Hän hoiti kaikki erittäin ammattimaisesti, eikä hänen toimissaan näkynyt mitään häslinkiä tai huonoja otteita/tapoja. Tosin hän ei huomannut esitellä meille ehkä heillä käytössä ollutta menukokonaisuutta (voi olla että sellainen oli, tämä jäi meille hämärän peittoon, koska sitä emme nähneet menulistassa, mutta olimme kuulevinamme sellaisen esittelystä naapuripöytään), josta olisimme olleet kiinnostuneet ja sillä menulla paikka olisi voinut saada meiltä yhden pihvin lisää tähän arvosteluun.

Ruoka
Ensimmäisenä asiana ehkä pitäisi sanoa ruuasta, että paikan yleiseen taiteelliseen / teatterimaiseen tyyliin nähden ruuat ovat suhteellisen yksinkertaisia ja konstailemattomia. Yleisesti ottaen pidän näistä aterioista, mutta paikan ilmeeseen nähden niissä tulisi olla enemmän sitä taiteellisuutta ja teatterimaisuutta. Jos ihan suoraan sanotaan, niin Pinellasta saatavat ruuat sopisivat tänne paremmin ja ehkä tämän paikan ateriat siihen layouttiin paremmin.
Menu on todella pieni. Pääruokia oli muistaakseni neljä (possua, karitsaa, kalaa ja vegaani), alkupaloja taisi olla yksi tai pari enemmän ja jälkiruokiakin oli vähintään yhtä monta kuin pääruokia. Selvästikään paikkaa ei ole ajateltu henkilöille, jotka piipahtavat syömään pääruuan ja lähtevät tyytyväisinä jatkamaan matkaansa, vaan enemmänkin henkilöille jotka tulevat syömään koko menun ja ottavat siihen viiniä kylkeen. Mitä katsoin viinilistaa, niin ihan hyvältä vaikutti, mutta paikka ei selvästikään halua edes tarjota mitään edullisempia vaihtoehtoja viineiksi (16 cl noin 9+ e). Menun koosta on pakko risuttaa arvostelussa, vaikka ymmärränkin kyllä ravintolan vision ja toimintatavan. Jos meille olisi tarjottu joku hyvä 3 aterian menukokonaisuus, luulen että olisimme tykästyneet paikan tyyliin huomattavasti enemmän.
Myöskään alkuun ei tullut mitään - edes alkuleipää, jota olisimme kaivanneet. Vaikka ateriat tulivat riittävän nopeasti, on kuitenkin väärin ajatella että kaikkien asiakkaiden tulisi syödä alkuruoka, tai sitten olla tyhjän päällä. Ne alkupalaleivät eivät ole mikään kallis sijoitus asiakkaaseen, mutta kuitenkin tärkeä ele asiakkaan näkökulmasta.

Ruoka oli varsin hyvä. Tilasimme molemmat karitsaa pekonikastikkeessa. Olisin kaivannut enemmän kastiketta, koska perunamuusikeko kaipaa kaverikseen paljon hyvää ja maukasta kastiketta. Kastike oli hyvää, mutta määrä oli puutteellinen. Tämän lisäksi oli pakko todeta yleisestikin lisukkeiden puutteen. Muutama porkkanasiivu ei minun aterioissani ole mitään, eikä silloin suhde lihan ja kasvisten välissä tasapainossa. Siitä täytyy kuitenkin antaa pisteet, että liha oli loistavaa, todella hyvin haudutettua ja sitä oli mukavasti. Joten tavallaan voisi sanoa, että perunakeko oli oikean kokoinen, lihaa oli runsaasti, mutta kastiketta ja lisukkeita puuttui pahasti. Ja myöskin ihan rehellisesti sanottuna, ei hyvä jos jää nälkä pääruuasta joka maksaa 24 euroa. Tiedän että tämän tyylisessä paikassa on tarkoitus täyttää masua myös alkupaloilla ja jälkiruualla, mutta se ei oikein sopinut meidän kuvioon tällä keikalla. Tästä siis täytyy myöntää, että menimme väärään aikaan tänne, joka ei tietenkään ole kyseisen ravintolan vika. Mutta toisaalta, pitäisikö ravintolan menussa olla tuki myös tällaisille asiakkaille? Ja tulisiko ravintolalla olla omat menu settinsä, tai tulisiko ravintolan tarjota sitä kaikille asiakkaille, jos sellainen on? Jos vertaa esimerkiksi Pinellan joulumenuun, 3 loistavaa ja upeaa ruokaa 45 euroa, olisi siinä hyvä ajatus tämän ravintolan konseptiin.

Tulos

Pakkohan noin hyvästä ruuasta ja ammattitaitoisesta tarjoilijasta on antaa 1 pihvi.
Kuitenkin menun pieni koko, ruoka-annoksen pieni koko ja alkuleipien puute vie loput pihvit mennessään. Ehkä olisi ollut hienoa saada esittely menu kokonaisuudesta ja sen kautta mahdollisesti tykästyä paikkaan enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti