keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Baan Thai, Turkulaiseen katukuvaan iskostunut Thaikkuravintola

Tässä on ravintola, joka tulee monelle Turkulaiselle ekana mieleen, kun puhutaan Thaikkuravintolasta.

Ravintola
Paikka ei ole mikään iso, vaan varsin timmi. Siellä tulee kuitenkin selvästi esille tietyt aitoudet, joita Thaimaassakin näkisi näissä ravintoloissa. Tärkeimpänä  Thaimaan kuninkaan kuva Baan Thain seinällä. Thaikkulassa näihin tottuu, mutta Suomessa siihen ei voi olla kiinnittämättä huomiota. Muuten, kuka Suomalainen laittaisi Ravintolansa seinälle Niinistön kuvan? Palvelusta täällä ei makseta, eihän se aina niin hienoa ole Thaimaassakaan. Mutta eipä siitä ole mitään negatiivistakaan jäänyt mieleen, lähinnä ihan ok. Sama koskee peruskinkkejäkin, sinne mennään edullisen ruuan perussa, ei hyvän asiakaspalvelun.

Ruoka
Ruoka on todella aidon oloista. Kun sitä eivät tee Suomalaiset Suomalaisille, vaan Thaimaalaiset kuten ovat sen jo kotonaan oppineet tekemään. Ruoka on mielestäni perus-Thaimaalaista ja edullisen hintaista. Joten siltä odottaa ja jossain määrin löytyykin samoja elementtejä, kuin mitä Thaimaassa samaa tilatessa. Tulisuus tuntuu ehkä jopa hieman enemmän, kun täällä sitä syödessä siihen ei ole niin tottunut, kun taas siellä paikan päällä "tulta" on tullut syötyä vaikka viikon verran, niin suu on alkanut tottumaan siihen jo jossain määrin.
Tilattiin poikkeuksellisesti molemmat sama ruoka, joka oli ihan ok. Unhotin jo aterian nimen, joten sitä ei pysty tässä nyt avaamaan. Riisi tarjoiltiin erillisessä kulhossa. Kanan suikaleet oli täysin valkoista ja voisi sanoa että tavallaan kuivaa, joten tekstuurista ei saanut mitään suurempia kiksejä. Liemi oli kuitenkin ihan kivaa, vaikka ei sekään mitään elämää suurempia wohoo -huutoja saanut aikaan, mutta toi kuitenkin makua ateriaan. Ateria ei ole mitenkään kaamean iso, mutta riittävä ja sopii isommalle karjulle laihdutukseenkin. Epäterveelliseksi tätä ateriaa ei voi kutsua, elikkä terveellisyys aspekti on kondiksessa, kuten Thaimaalaisissa aterioissa yleensäkin.

Tulos
Baan Thai saa yhden pihvin.
Se annetaan aterioiden ja tilan aitoudesta, sekä edullisuudesta. Yleisesti ottaen juuri mistään ei voi moittia, mutta ei ole kauheasti hurraatakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti