torstai 20. helmikuuta 2014

Cafe Fontana

Fontana on pitkälti kaikille Turkulaisille tuttu kahvila. Ei tietenkään sovi kaikille, mutta on varsin hyvin Turun katukuvassa, keskeisellä paikalla, vaikuttanut kahvila.
Koska toimistoni oli tämän kahvilan kanssa samassa risteyksessä vajaan 10 vuotta, voitte arvata että paikka on tullut väkisinkin tutuksi.

Ravintola
Tyyliltään hyvin klassinen paikka. Lounasaikaan täällä on käynyt monen näköistä heppua lähialueen yrityksistä. Lounasajan ulkopuolella kahvilassa käy "paremman puolen" edustajia.
Kerran meinasin pistää paikan boikottiin, kun jonossa edelläni jonottanut hienostorouva tokaisi kaverilleen, miten focaccia kuuluu lausua. Grrrr!!!'
Asiakaspalvelu on viime vuosina (about pari viime vuotta) parantunut selvästi. Vaikuttaa siltä että asiakaspalveluhenkilöt ovat tulleet hieman lähemmäs tavallista ihmistä ja samalla on havaittavissa jään sulamista. Toki olen jo aikoinaan saanut ihan hyvääkin palvelua täällä, kun olen möllöttänyt pöydässä pitkiäkin aikoja konetta naputtaen ja toistuvasti käynyt tiskillä hakemassa uutta internet lipuketta.
Itse en ole kauheasti digannut tuosta uudesta suunnasta, jossa siellä soi diskomusaa ja viikonloppuiltaisin lienee jotain biletysmeininkiä. Mutta toisaalta, eihän se ole mun asia, eikä sinäänsä häiritse mua mitenkään, joten no reason to complain.

Ruoka
Omasta mielestämme Fontanan hitit ovat olleet aamupalabuffet sekä Club Sandwich.
Se on ollut suuri harmi, että nuo lauantain aamupalabuffetit ja -ateriat ovat jääneet taakse, eikä niitä enään ole. Pidimme niistä paljon ja luulisin, että mekin tuotiin ihan hyvin kassaan liikevaihtoa, kun maksettiin jotain 34 euroa yhteensä (voin muistaa väärinkin), eikä kuitenkaan syöty setistä mitään julmettuja määriä. Toki kannattavuuteen vaikuttaa muutkin asiat, kuin vain asiakkaiden buffetista syömän ruuan määrä.
Fontanan sandwichit ovat yleisestikin ottaen hyviä, mutta tuo Club Sandwich on kyllä ehdoton suosikki. Hyvää leipää, pekonia, kananmunaa ja kanafileetä. Ei voi mennä pahasti pieleen! Ollaan joskus käyty hakemassa tällainen puoliksi ja syöty se aamupalaksi siellä. Tosin Fontana taitaa aueta vasta 11, joten aamupala jää tällöin vähän myöhään.

Tulos
Kyllä Fontana ansaitsee 2 pihviä.
1 pihvi pitkään tarjolla olleesta hyvästä Club Sandwichistä ja toisen asiakaspalvelussa tapahtuneesta kehityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti