keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Manhattan Steak House - Helsingin Forumissa

Tulin tänne, kun olin tsiikaillut Motivukselta saamaani CityShoppari kirjaa ja löysin sieltä tämän helpoksi kohteeksi, jonne sukeltaa pihviä testaamaan, näin kesken työmatkan. Muistan aikoinaan nähneeni Manhattan Steakhousen Forumissa, mutta siitä on jo aikaa kun silloin asuin täällä, elikkä on varmaankin ollut  2003. Silloinkin muistaakseni testannut tätä, mutta ei ole kovinkaan vahvaa muistikuvaa mitä silloin olin mieltä.

Ravintola
Vaikuttaa lupaavalta. Pöytiä on aika mukavan paljon, tilat on väljät, mutta ikkunat on peitetty valkoisilla verhoilla. Väritys ravintolassa on musta-puna ja siihen tuo ripaus valkoista. Väriasetelma on kaikkialla, niin kuin kohtalaisen uudessa ravintolassa kuuluukin. Sijainti on tavallaan loistava, kun ollaan Helsingin ytimessä, Forum kauppakeskuksessa. Toisaalta harmi että tätä sai kuitenkin etsiä hieman. Ehkä selitykseksi käy, että on jo kauan sitten muuttanut pois tästä kaupungista).
CityShopparilla ruuasta saa -20%, joten se sopii erittäin hyvin. Silloin viitsii helpommin ottaa lounasaikaankin ala carte -annoksen.  Juomista tätä alennusta ei saa, eikä muistaakseni lounaasta. Alennus on kuitenkin jatkuva, joten sitä saa sitten hyödyntää aina kun haluaa tulla ruokituksi täällä. Ruoka olisi maksanut 17,90 e, mutta 20% alennuksella siitä lähti 3,58 e ja juoma maksoi 2,90 e, joten alennus teki ateriasta hyvin kilpailukykyisen hinnaltaan.
    Asiakaspalvelu oli hyvää. Pöllähdin tiskille kantamuksineni (läppärilaukku ja toinen laukku jossa on papereita ja tabletti) ja siellä oli heti kaksi neitoa vastassa. Toinen oli opettamassa toiselle kassakoneen käyttöä ja tästä huolimatta homma sujui hyvin. Se miten monimutkaiseksi se näpyttely meni, kun mulle tuli se shopparin alennus, maksoin osittain lounareilla ja osittain käteisellä, oli aika huikeeta nähdä miten nopeasti opetettava tämän (ainakin näytti omaksuvan). Itseltä olis menny hienoinen tovi ton hässäkän opetteluun. Samassa ajassa varmaan koodaisin jo koko POS-järjestelmän, kuin opettelisin käyttämään tota. Kiva että kassalla vielä pahoiteltiin sitä, että olin malttanut odottaa kun he opettivat tätä - eihän siinä mitään malttamista tarvittu, meni tosi hyvin - mutta pojot kotiin tästä anyways.

Ruoka
Tilasin 150g pippuripihvin naudan ulkofileestä, ison kokiksen ilman jäitä ja lohkoperunat. Ans kattoo millasta tulee...

Pippurikastike on hyvä. Se ei ole kovin pippurinen, mutta vähintäänkin oikeansuuntainen. Itse pidän vahvemmasta pippurin mausta, mutta tiedän että esim. toinen puoliskoni arvostaisi juuri tätä pippurin astetta. Kastiketta olisin kyllä kaivannut hieman enemmän. Lohkoperunat ovat ihan jees, mutta jos oltais oikeasti Manhattanilla, niin kuorillisia ja enemmän aidon lohkotun perunan makuisia tulisi.
    Salaattia ja kasviksia saisi olla hippasen enemmän. Oliivit olivat hyviä ja salaattikin on ihan hyvää ja aikahyvin pihvin kanssa sopivaa.
Sitten pääasiaan - itse pihviin - no on kyllä steak housen pihvi. Lihasta ja sen maustamisesta ei ole mitään nokan koputtamista. Jos joku tästä lihasta jotain naukuu, niin menkööt toiselle aidalle naukumaan. Vain paistamisessa olisin ehkä inasen kaivannut enemmän raa´an suuntaan. Mutta tämä menee halkomiseksi. Lihassa on oikea koostumus ja maustaminen juuri sellaista kuin tällaisesta steak housesta odottaisikin. Itseasiassa huomasin tekeväni sellaista mitä en yleensä ikinä tee, nimittäin söin perunoita enemmän kuin normaalisti, koska säästelin loistavaa lihaa, jotta siitä jää hyvä jälkimaku. Tästä kannattaa jo olla kokin ylpiä! Harvemmin grillimaisterikandidaatti arvostaa toisten lihoja näin.
Ruokaan kuului vielä kahvi/tee, joka oli erittäin tervetullutta, koska sain tulomatkalla puhelun, että pitää tehdä yksi työkuvio asiakkaalle mahdollisimman pian. Jään siis tänne ravintolaan naputtaan konetta sen verran että saan sen hoidettua ja siemailen sitä teetä siinä samalla. Why not?

Tulos

Manhattan Steakhouse ansaitsee ainakin 2 pihviä tästä suorituksesta.
1 pihvi tulee herkullisesta pihvistä - how convenient!
Toinen pihvi tulee muusta kokonaisuudesta, sanotaan vaikka että hyvästä atmosfääristä, asiakaspalveluineen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti